“Hamasz, lőj rakétát Tel Avivra!” – zavargások a Templom-hegyen

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Mintegy 75000 muszlim vett részt a ramadán utolsó péntekjén a délutáni imákon a Templom-hegyen, Jeruzsálemben.

A médiában közzétett felvételeken látható – tudósít az ujkelet.live – hogy a tömegben néhányan a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet zöld zászlóját lengetik.

,,Mi mind a Hamásszal vagyunk. Mindannyian a parancsodra várunk, Mohammed Deif parancsnok. Hamász – lőj rakétát Tel Avivra ma este”- idézte őket a 13-as csatorna, amint a terrormozgalom fegyveres szárnyának vezetőjére hivatkoztak.

A fővárosban tapasztalható feszültség péntek este a Templom-hegyet is elérte, ahol az imák után a palesztinok „Allahu Akbar” kiáltások közepette kövekkel és palackokkal dobálták az izraeli rendőröket, melynek eredményeként a rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre.

A zavargások éjfélre lecsillapodtak.

A rendőrség péntek este közölte, hogy a csapatok „tömegoszlató eszközöket alkalmaztak a Templom-hegyen történt erőszakos zavargásokon, amelyek során gyanúsítottak százai kezdték kővel, palackokkal és más tárgyakkal dobálni a rendőröket”.

Az összecsapásokban 17 rendőr sérült meg, és körülbelül felük kórházi kezelésre szorult. Egy tiszt közepesen súlyos sérüléseket szenvedett, miután fejen találta egy kő.

A palesztin Vörösfélhold legalább 205 sérültről számolt be Jeruzsálemben, főként a Templom-hegy és a Damaszkusz kapu környékén. Közülük nyolcvannyolc kórházba került, főként gumibevonatú acéllövedék okozta sérülésekkel.

Teljes cikk

[popup][/popup]