Halálra késeltek egy zsidó férfit Uruguayban

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

uruguay_3Belehalt sérüléseibe David Fremd, az Uruguayi Zsidó Közösség egyik tagja, miután egy járókelő több késszúrással rátámadt az utcán.

A média értesülései szerint „Allah Akhbar” felkiáltással támadt áldozatára kedden egy 35 éves, büntetett előéletű férfi Paysandú városában. A zsidó áldozat később életét veszítette súlyos sérülései miatt – adta hírül a Times of Israel. A támadásban David Fremd a férfi egyik fia is megsérült.

Sergio Gorzy, az uruguayi zsidó közösség ernyőszervezetének elnöke azt nyilatkozata, hogy az 54 éves üzletember, David Fremd (képünkön középen) támadója tíznél is többször szúrt. A kihallgatása során az elkövező azt mondta, hogy a tettével a zsidó közösséget kívánta megcélozni.

Ben-Tzion Spitz, uruguayi főrabbi meglepőnek nevezte a történteket. „Mindeddig nem tapasztaltunk antiszemitizmust erre, és ez az, ami miatt nagyon meglepett bennünket ez az eset” – olvashatók szavai a Ynetnews honlapján.

Spitz becslései szerint jelenleg megközelítőleg 15 000 zsidó él Uruguayban, legtöbben Montevideó, a dél-amerikai ország fővárosának környékén.

[popup][/popup]