Halálra késeltek egy izraeli katonát Gus Ecionban

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Csütörtökön a kora hajnali órákban egy izraeli katona holttéstére bukkantak Migdal Oz közelében, Gus Ecionban, közölte az Izraeli Védelmi Erők Twitteren. A hadsereg masszív hajtóvadászatot indított a gyilkos után.

חדשות 13 on Twitter

הותר לפרסום: החייל שנדקר למוות בגוש עציון – דביר יהודה שורק * @OrHeller, @alonbd ו-@Yossi_eli עם כל הפרטים >> https://t.co/FCDlNUPzan

Az áldozatot Dvir Szorek néven azonosították. A támadás idején nem viselt egyenruhát.

Ronen Manelis katonai szóvivő szerint a 19 éves Szorek szerda este tűnt el. A keresésére küldött csapatok hajnali fél 3 körül találták meg a holttestét egy Migdal Oz felé vezető út mellett.

“Lépéseket tettünk azon feltételezés alapján, hogy a támadást egy térségben működő terrorista sejt hajtotta végre,” mondta Manelis.

A hatóságok terrortámadásként kezelik az ügyet.

A gyilkosságra reagálva Benjamin Netanjahu miniszterelnök kifejezte részvétét a család felé és hangsúlyozta, hogy a biztonsági erők “hajtóvadászatot folytatnak a hitvány terrorista elfogásáért és elszámoltatásáért”.

Az előzetes vizsgálatok megállapításai arra utalnak, hogy a katonát nem ott ölték meg, ahol a holttestet találták, hanem egy másik helyszínen támadták meg és autóval elszállították a Migdal Oz felé vezető úthoz.

Teljes cikk

[popup][/popup]