Halálos fenyegetés antiszemita fejléccel

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Halálosan megfenyegették Jámbor Andrást, Budapest 6. számú választókerületének országgyűlési képviselőjét, aki az ellenzéki Párbeszéd – Zöldek frakció tagja és a Szikra mozgalom aktivistája. Ezt a képviselő fb oldalán tudatta a közönséggel, azt is közölve, hogy feljelentést tesz.

A fejlécen a “mocsok zsidó” és a “Hamasz” terminusokat tartalmazó levél a “beteg pedofil állatoknak nincs kegyelem!!!” zárszóval végződik.

Jámbor András Facebook-oldalán egyebek közt ezt írta:

halálosan megfenyegettek egy durva, antiszemita, »Betyárok« aláírással ellátott, kézzel írt levélben. Ezért feljelentést teszek. A levél tartalma egyértelműen kapcsolódik ahhoz a lejáratókampányhoz, amit a Fidesz és médiája ellenem és a Szikra közössége ellen folytat.

Ebben a lejáratókampányban egy olyan erőszakos bűncselekménybe akarnak belekeverni engem és a Szikrát, amelyről a nyomozóhatóság kimondta, hogy nincsen közünk hozzá, hiszen egyetlen tagunk után sem nyomoznak. Még februárban valóban zajlott eljárás egy tagunkkal szemben: őt ártatlanul 14 napra börtönbe csukták. A rendőrség és az ügyészség azóta kimondta: a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy nem követett el bűncselekményt.

Ebben a lejáratókampányban most egy olyan pedofil-ügybe akarnak belekeverni, amelyben a BRFK kimondta: nem érintett egyetlen Szikra tag sem, és nem is nyomoztak egyetlen tagunk ellen sem.

 

 

Címkék:Jámbor András, országgyűlési képviselő

[popup][/popup]