Gulyás Gergely szerint alaptalanul vádolják őt Sorossal kapcsolatos antiszemita kijelentésekkel

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Bocsánatkérésre szólította fel Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter Csaba Lászlót, “amiért a CEU oktatója alaptalanul vádolta őt Soros Györggyel kapcsolatban tett antiszemita kijelentésekkel” – írja a Magyar Idők.

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter

Mint ismeretes, Csaba László közgazdász, Orbán Viktor miniszterelnök korábbi tanácsadója azt mondta a Népszavának adott interjújában: “Gulyás Gergely állítólag feltette a kérdést egy korábbi Fidesz frakcióülésen: ha szemernyit sem ártott a Fidesznek, amikor a vizes VB idején eltűntek a sorosozó plakátok az utcákról, akkor miért kell újrakezdeni a kampányt ellene? „Minek nekünk az öreg zsidó akkor?” – hangzott a kérdés. Mire Orbán válasza állítólag az volt: “Mi is gondolkoztunk ezen elvtárs, de augusztus van és semmi nem jutott eszünkbe helyette, marad a Soros” – idézte a lap Csaba László szavait.

“– A közgazdász állítása valótlan és sértő a Fidesz-frakció közösségére, ezért haladéktalanul bocsánatot kell kérnie – hangsúlyozta Gulyás Gergely, hozzátéve: a CEU-s tanár által emlegetett beszélgetés soha, sem a Fidesz-frakció ülésein, sem máshol az ő jelenlétében nem hangzott el” – írja a Magyar Idők.

“– Lehetséges, hogy ez a stílus – emberek vélt vagy valós származása alapján történő minősítése – megengedett vagy akár természetes Csaba László barátai körében, illetve oktatói közösségében, a CEU-n, de elképzelhetetlen a Fidesz bármely testületében – húzta alá a tárcavezető. Gulyás Gergely azt is hangsúlyozta: Soros Györggyel a magyar kormánynak számtalan fontos vitája van, hiszen a milliárdos spekuláns támogatja a bevándorlást, és előszeretettel avatkozik be az egyes államok belpolitikájába.”

“Nem ez volt az első alkalom, hogy a balliberális ellenzék az antiszemita-kártyát húzta elő” – írja szintén a kormányhoz közelálló Magyar Idők. “A kormány Soros-terv elleni 2017 őszi tájékoztató jellegű plakátkampányát is „zsidózással”, az 1930-as évek „nevető zsidó” sztereotípiá­jának felelevenítésével vádolták meg. A felületeken mindössze Soros György illegális bevándorlást segítő tevékenységére hívták fel a figyelmet.”

[popup][/popup]