Gulyás Gergely reagált Heisler András kritikájára

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Heisler András Mazsihisz elnök éles szavakkal fordult a nyilvánossághoz facebook oldalán. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter is a közösségi oldalán reagált.

Gulyás Gergely

Heisler szóvá tette a Budaházy Györgynek adott elnöki kegyelmet és az Ortodox Hitközség EMIH általi bekebelezéset. Mint fogalmaz: “az orbáni zéró toleranciának vége. Budaházy már szabad. A kormány mesterségesen alapított zsidó szervezeteket erősít a független Mazsihisz képviselettel szemben… a magyar zsidóság szétverése, hagyományaink és függetlenségünk megszüntetése zajlik.”

A közelgő Mazsihisz választás kapcsán így írt:

“Legyen szervilizmus mindenek felett! Ez a kormányzati elvárás a Mazsihisz vasárnap megválasztandó új elnökétől is. Volt már ilyen a történelmünkben. Akkor, a zsidók kemény szavakkal elítélték az életéért küzdő Izraelt. Volt már ilyen, akkor a zsidó tradíciókat a családok életéből kiűzték. A május 14-i Mazsihisz választáson arról fogunk dönteni, akarjuk-e ezt újra.”

A kormányzat is észlelte Heisler megnyilatkozását, igaz, mindössze rövid politikai válaszra futotta csak Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztertől, aki facebook oldalán reagált, elkerülve Heisler felvetett észrevételeit, és a kormány korábbi kritikáját ismételte meg a Mazsihisz elnökével szemben:

“Egy Széder vacsora a zsidó származásúakat listázni akaró Gyöngyösi Mártonnal vajon nem megosztása a magyar zsidóságnak?”

[popup][/popup]