Gulyás Gergely: a kormány nem kíván beavatkozni a zsidó szervezetek vitáiba

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A csütörtökön tartott kormányinfón a Heti Tv munkatársa megkérdezte Gulyás Gergely kancelláriaminisztert, hogy „a zsidó szervezetek közti vita miatt is, nem lenne-e szerencsés a Zsidó Közösségi Kerekasztal összehívása?”

Gulyás Gergely

Gulyás Gergely válaszában megerősítette, a kormány nem akar beavatkozni a zsidó szervezetek vitáiba, azt szeretné, ha ezt egymás között megoldanák. Van egy per a jeruzsálemi vallási bíróság előtt, a kormány szerint ebben is a nemzetközi szabályok az érvényesek. A miniszter felhívta a figyelmet,a kormány úgy döntött, az örökjáradékot a szervezetek maguk között osszák fel, ez eddig működött is. Hozzátette, nem vitatható, hogy a körülmények megváltoztak, vannak is erre utaló jelek, de a kormány nem kíván ebbe beavatkozni.

Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón egyebek közt azt is elmondta: a kormány álláspontja szerint Izraelnek joga van az önvédelemhez, azt pedig elfogadhatatlannak tartja, hogy olyan nyilatkozat szülessen, amelyben azonos szinten kezelik Izrael Államot és a Hamászt. A magyar külpolitika fenntartja magának a jogot, hogy kifejezze véleményét minden egyes közös állásfoglalásnál – tette hozzá.

Teljes cikk

[popup][/popup]