Golden Globe: két díjat is bezsebelt a Borat 2

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Sacha Baron Cohen két díjat is kapott a Golden Globe-on.

A Borat 2 a legjobb komédiának járó díjat kapta és a vígjáték kategóriában a legjobb színész díját is Sacha Baron Cohen nyerte el a címszereplő megformálásáért.

A színész, aki a forgatókönyvírója és producere is a filmnek, 2006 után már másodszorra nyert Golden Globe-ot a rasszista, antiszemita, homofób, nőfaló és nőket alázó kazah riporter szerepéért, akinek figurájában kigúnyolja ezeket a karakterjegyeket. Cohen interjúiban hangsúlyozza, hogy a Borat 2-ben a Trump-korszak alatt megélénkült előítéletekre és rasszizmusra akarta felhívni a figyelmet.

A kazahok olykor tiltakoznak, olykor felhasználják a Borat figurája révén rájuk irányuló figyelmet, és országimázs-kampányfilmet is készítettek a hirtelen támadt érdeklődést kihasználva.

Borat 2 – MAGYAR feliratos előzetes 🎬 GameStar

Az Amazon Prime-on debütáló Borat: Subsequent Moviefilm hivatalos előzetese.Premier: 2020. október 23.Itt találsz még meg minket:🎮 Weboldalunk: http://game

A magyar remények nem teljesültek, Mudruczó Kornél amerikai gyártású Pieces of a Woman című filmjének címszereplője, Vanessa Kirby nem kapott díjat. Mint ismeretes, a filmben egy másodgenerációs holokauszttúlélőt alakít, akinek csecsemője meghal szülés közben, és a gyászfeldolgozással küzd, miközben túlélő anyja elvárásaival is szembesül.

Wéber Kata forgatókönyvíróval készült interjúnkat itt olvashatják.

A legjobb minisorozatok/tévéfilmek között a Deborah Feldman önéletrajzi regényén alapuló, Maria Schrader rendezésében készült Unortodox is jelölést kapott, Shira Hass-szal a főszerepben, de ez sem kapott díjat. A film egy haszid lány kiugrásának története ultraortodox környezetéből. A könyvről és a filmről többször is írtunk itt, itt és itt).

A díjazottak teljes listája itt.

[popup][/popup]