Gheorghe Funar szerint a Saul fia zsidó-magyar összeesküvés

Írta: 444.hu/ Király András - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Gheorghe Funar, Kolozsvár egykori magyarfaló polgármestere igazán a kilencvenes években volt csúcsformában, de az Adevărul román napilapot “Polgármestereink” című sorozatában frissen megjelent interjúja alapján azért még mindig lobog benne a tűz.

resize

A cikkben, aminek két, magyar nyelvű lapszemléjét maga TGM küldte el UP-nak, a szokásos zavarodott hablatyolás közepette két, kifejezetten érdekes elméletét is kifejtette.

Az egyik szerint a Saul fia zsidó-magyar összeesküvés, amivel valójában Nagy-Magyarországot akarják propagálni. A teljes elméletet a maga zavarodottságában nehéz lesz visszaadni, mert Funar onnan indít, hogy a Saul fia díja valójában román Oscar, mert az egyik szereplő, Molnár Levente erdélyi magyar, ergo “román”. De a “román” színész szerepeltetése valójában fondorlatos trükk csupán, mert ezzel csak azt akarták elérni, hogy az egész világ a romániai Kolozsváron született magyar színészről beszéljen, ezzel is Nagy-Magyarországot propagálva. Amiből aztán egy lóugrással már el is jut odáig, hogy “a globális filmipar a zsidók kezében van”.

A zsidókkal amúgy sincs megbékélve: 1992-ben, két évvel a kommunistákat megbuktató forradalom után őt kommunistaként választották polgármesterré. Erre máig büszke, mert szerinte Ceausescut nem a román nép, hanem “a zsidó világkormány” buktatta meg.

A teljes cikk itt olvasható.

 

Címkék:Ceausescu, Gheorghe Funar, Oscar-díj, összeesküvés-elméletek, Saul fia

[popup][/popup]