Gázolásos merényletkísérlet Tulkarem közelében

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izraeli Védelmi Erők kedd reggel Twitteren közölte, hogy éjszaka az autók ellenőrzése során a szamáriai Tulkarem város bejáratánál, a Menáse regionális dandár területén, az egyik izraeli katona egy járműre lett figyelmes, ami a gyanúja szerint megpróbált a helyszínen állomásozó harcosok közé hajtani. A katona tűznyitással reagált. A hadsereg vizsgálja a történteket.
illusztráció: izraeli katonák razzián 2017. szeptember 28. Foto: Izraeli Védelmi Erők

Izraeli katona nem sérült meg az incidensben.

Héber média jelentések szerint a sofőr, aki a Jeruzsálemtől északkeletre fekvő Taibe arab falu lakosa, mellkasi sérülést szenvedett. A Vörös Félhold Tulkarembe, majd a Te’enim-ellenörzőponthoz szállította, onnan pedig a petach tikvai Beilinson Kórházba. Állapota súlyos.

Múlt héten öt katona sérült meg egy gázolásos támadás során Jeruzsálem közelében. Az Izraeli Védelmi Erők terrortámadásként kezelte az incidenst. A támadó a Jeruzsálemtől északkeletre lévő Hizme-ellenőrzőpont közelében észrevette az út szélén műveleti tevékenységet folytató katonákat és közéjük hajtott, majd elmenekült a helyszínről. Az izraeli hadsereg és a Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálat közös hírszerzési és műveleti tevékenységének köszönhetően egy rövid hajtóvadászat után a csapatok letartóztatták a gázolásos terrortámadás gyanúsítottját.

A hadsereg továbbá közölte Twitteren, hogy az izraeli biztonsági erők az éjszakai razziák során letartóztattak 8 körözött személyt Júdea és Szamária (Ciszjordánia) Palesztin Hatóság irányítása alatt álló területein.

Az akciót az izraeli hadsereg a Sabak (Sin Bét) belbiztonsági szolgálattal, a határrendészettel és az izraeli rendőrséggel együttműködésben hajtotta végre.

A 8 gyanúsítottat terrorista tevékenységért és izraeli civilek és katonák ellen irányuló erőszakos tüntetéseken való részvétel miatt körözték. A letartóztatott személyek mindegyikét átadták a biztonsági szolgálatoknak kihallgatásra.

ujkelet.live

[popup][/popup]