Felvirradt a Magyar Hajnal

Írta: Czene Gábor/nol.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A Jobbikból kizárt ózdi önkormányzati képviselő vezetheti az újonnan megalakuló pártot. Hivatalosan csütörtökön jelentik be, hogy párttá alakult, és elindul a választásokon a szélsőjobboldali Magyar Hajnal. A bejegyzés alatt álló új párt együtt akar működni a „nemzeti radikális oldal” valamennyi szervezetével, mármint azokkal, amelyek nem a Jobbik szövetségesei.

Már tavaly szeptemberben felmerült a lehetősége, hogy a görög neonáci Arany Hajnalmintájára létrejön a Magyar Hajnal Párt. Bár ez nem történt meg, később – mint arról idén augusztusban írtunk – elindult egy Magyar Hajnal nevet viselő honlap. Lenhardt Balázs volt jobbikos, jelenleg független parlamenti képviselő megerősítette, hogy a háttérben lévő szerveződésben ő is részt vesz.
Lenhardt Balázs
Lenhardt akkor elmondta, hogy a Jobbikban csalódott „radikális szervezetek” között nagyjából egy éve intenzív tárgyalás folyik, és együttműködés alakult ki. A Jobbik szerintük az Országgyűlésben elvesztette nemzeti
radikalizmusát. A közeljövőben érdemi bejelentés várható, de a helyzet pillanatnyilag képlékeny, több kifutási lehetőség is elképzelhető – tette hozzá a képviselő, akinek szavaiból kiderült: az egyik lehetőség, hogy megalakul a Magyar Hajnal Párt. A tervből mára valóság lett. A Magyar Hajnal csütörtökön sajtótájékoztatón – a meghívó szerint az Országház sajtószobájában – jelenti be, hogy párttá alakult, és elindul a választáson.
Lenhardt Balázs a sajtótájékoztató előtt nem kívánt részleteket elárulni. A meghívó attól a Kisgergely Andrástól érkezett, akit 2012 tavaszán Endrésik Zsolt parlamenti képviselővel együtt zártak ki a Jobbikból.
Kisgergely most Ózdon független önkormányzati képviselő, és tagja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közgyűlésnek is.
[popup][/popup]