Feljelentette a Jobbikos Kulcsár Gergelyt a Debreceni Zsidó Hitközség

Írta: dzsh.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Horovitz Tamás közösség elleni uszítás miatt tett feljelenést

Közösség elleni uszítás valamint a nemzetiszocialista- kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt rendőrségi feljelentést tett a Debreceni Zsidó Hitközség (DZSH) elnöke, Horovitz Tamás a Jobbikos Kulcsár Gergely ellen, aki 2011-ben meggyalázta a Duna parti Holokauszt emlékművet.

FotóMindenekelőtt vallási hovatartozástól függetlenül az elhaltak kegyeleti jogának megsértése miatt tett feljelentést Horovitz Tamás a debreceni rendőrségen, vasárnap. A feljelentés indoklása szerint a Zsidó Közösség minden tagját, a Holokauszt túlélőket, és az elhaltak hozzátartozóit mélyen sérti az a viselkedés, melyet Kulcsár Gergely cselekménye sugall, azon túl hogy ezen viselkedés súlyosan veszélyes a társadalomra, negatív példával hat a jövő nemzedékére.

Mind debreceniként, mind zsidó vezetőként kötelességem fellépni a Holokauszt emlékét tagadó és meggyalázó cselekmények és elkövetőik ellen. Ilyen esetekben össze kell fognunk, zsidóknak és nem zsidóknak egyaránt. Nem hagyhatjuk következmények nélkül családtagjaink, barátaink, ismerőseink emlékének meggyalázását. Minden zsidó vallású embert, így engem is, mélyen érint ez az ügy, hiszen én is több családtagot vesztettem el a Holokauszt miatt, akárcsak azok, akiknek a hozzátartozóit nyers kegyetlenséggel belelőtték a Dunába. Ezért mindig, minden eszközzel és minden fórumon fel fogok lépni azokért, akiknek azért kellett meghalni, mert zsidónak születtek ” – mondta el Horovitz Tamás, a DZSH elnöke.

Horovitz Tamásnak nem ez az első feljelentése: korábban egy másik jobbikos debreceni képviselőt is beperelt Holokauszt tagadásért. A per március 26-án kezdődik a debreceni bíróságon.

[popup][/popup]