Felfüggeszti a 168 Óra hetilap megjelenését a Michaeli, Schwartz & Brit Média Holding Zrt

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Felfüggeszti a 168 Óra hetilap megjelenését a Michaeli, Schwartz & Brit Média Holding Zrt. A médiacsoport a jelenlegi energia és papírárak mellett nem látja fenntarthatónak a lap kiadását – közölte a médiavállalat a Media1.hu-val pénteken.

Azt írják: a hetilap a digitális térben viszi tovább eddigi szellemiségét. Ezzel párhuzamosan új, digitális alapokra kerül a 168 óra hetilap archívuma: a fejlesztéseknek köszönhetően a jövőben kereshetővé válik a több mint három évtizednyi évfolyam minden száma. A hetilap digitális átállását Szombathy Pál főszerkesztő és Sztankóczy András főszerkesztő-helyettes koordinálja majd.

Kitértek arra is, hogy a Pesti Hírlap megjelenését a kiadó továbbra is szünetelteti, miközben folytatódik a korábban bejelentett, online tartalmi fejlesztés. (Amikor augusztus elején a Media1 észrevette, hogy a Pesti Hírlap nem jelent meg, akkor a kiadó vezetése még azt nyilatkozta, hogy a lap megjelenését az ősszel folytatni fogják, ez azonban ezek szerint végül másképp alakul.)

A 168 Óra című hetilap 1989 óta volt a nyomtatott sajtópiacon. Mint arról a Media1 beszámolt, a kiadóját tavaly vásárolta meg fele részben Schabi Michaeli (Schabtai) izraeli-grúz vállalkozó, aki Rogán Antal barátjaként is ismert, de azt mondta a media1 vele készült tavalyi interjában, hogy befektetésének nincs köze a barátsághoz.

A médiacsoporthoz tartozik a Cosmopolitan, az ELLE és az EMIH politikai irányát követő neokohn.hu, a Jazzy és a Classic rádiót is megvettek az év elején, és néhány hete a plakátpiacon is bővültek.

Kapcsolódó cikkek:

Köves Slomó terjeszkedik, a megvásárolt lap tulajdonosa betársul a Brit Médiába

Az EMIH nem támogatja a továbbiakban a baloldali médiát

[popup][/popup]