Elrendelte a bíróság a kuruc.info egyik aloldalának törlését

Írta: atv.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A bíróság megalapozottnak találta az ügyészség holokauszttagadás miatt beadott indítványát. Egy másik, konkrét cikk ügyében valamivel előrébb jár az igazságszolgáltatás.

200px-Kuruc_infoA Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte egy a kuruc.info oldalon elérhető „holokamu” megnevezésű aloldal végleges hozzáférhetetlenné tételét- tájékoztatta az atv.hu-t Bagoly Bettina.

A Fővárosi Főügyészség szóvivője közölte, hogy az ügyészség azért indítványozta az aloldal végleges hozzáférhetetlenné tételét, mert „az aloldalon olyan cikkek, írások összegyűjtése történt meg, melyek a holokauszt megtörténtét tagadják, kétségbe vonják, jelentéktelen színben tüntetik fel, illetőleg ezen állítást igazolni próbálják”. A bíróság az ügyészi indítványt megalapozottnak találta.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő még 2013-ban adott 72 órás ultimátumot az ügyészségnek, hogy „törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra” felszámolja a kuruc.info működését. Nemrég megkérdeztük a kormánypárti politikust, hogy milyen lépések várhatóak az ügyben. Deutsch Tamás elmondta, hogy hiába van az Egyesült Államok és Magyarország között hatályos és érvényes büntetőjogi jogsegély egyezmény, „az amerikai ügyészi és bírói szervek nem voltak partnerei a magyar jogalkalmazói szerveknek”, ezért nem kapcsolták még le a nyíltan neonáci honlapot.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]