Elítélték a givát aszafi terrortámadás elkövetőjét

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Oferi Hadbíróság csütörtökön elítélte Aszem Barghouti palesztin arab terroristát három rendbeli gyilkosságért, 12 rendbeli gyilkossági kísérletért, az igazságszolgáltatás akadályoztatásáért valamint tagságáért egy betiltott szervezetben.

Aszem Barghouti letartóztatása 2019. január 8. fotó: Izraeli Védelmi Erők

A bíróság az ítéletet azt követően hozta, hogy Barghouti beismerte a vádakat.

Az ügyészek márciusban nyújtották be ellene a súlyos bűncselekmények hosszú listáját tartalmazó vádiratukat.

A vádirat szerint 2018. december 9-én a terrorista és testvére, Salih fegyveres támadást hajtott végre Ofra bejáratánál, melynek következtében egy újszülött, Amiad Jiszráel Is-Ran meghalt, valamint szülei és további 5 személy megsérült.

Asem és Salih Bargouthi 2018 áprilisában ünnepelnek, miután Asemet kiengedték a börtönből (forrás: twitter)

Négy nappal később, 2018. december 13-án Aszem fegyveres támadást hajtott végre a givát aszafi csomópontnál, megölve Juvál Mor Joszef őrmestert (20) és Joszef Cohen szakaszvezetőt (19), súlyosan egy harmadik harcost és egy civilt.

צבא ההגנה לישראל on Twitter

סמל-ראשון יובל מור-יוסף ז”ל, לוחם בחטיבת “כפיר”, בן 20, מאשקלון, וסמל יוסף כהן ז”ל, לוחם בחטיבת “כפיר”, בן 19 מבית שמש, נפלו היום בפיגוע הירי בצומת אסף. אנו משתתפים בצער המשפחות וימשיך ללוותן

Aszem a támadás után elmenekült a helyszínről és közel egy hónapig bújkált egészen január 8-ig, amikor a biztonsági erők Abu Sukheidimben letartóztatták.

Salih-t december 12-én ölte meg a hadsereg egy letartóztatási kísérlet során Rámalláh közelében.

A Sin Bét Aszem letartóztatása után azt nyilatkozta, hogy „az elmúlt napokban további terrortámadások végrehajtására készült”.

A hadsereg január 20-án adta ki a bontási parancsot a terrorista otthonára. A család fellebbezett a döntés ellen, de a bíróság elutasította kérelmüket.

Teljes cikk

Címkék:ítélet, terror

[popup][/popup]