Elhunyt Sheldon Adelson milliárdos, az „anti-Soros”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Las Vegas Sands vállalat kedden bejelentette, hogy elhunyt Sheldon Adelson 87 éves milliárdos kaszinó mogul.

Forrás: Wikimedia commons

A nyilatkozat szerint – írja az ujkelet.live – Adelson halálát a non-Hodgkin-limfóma kezelésével kapcsolatos szövődmények okozták.

A Soros Györgyhöz hasonlóan nagyvonalú filantróp Adelson Soros filozófiájának az ellenkezőjét vallotta. Míg Soros az univerzalista emberjogi gondolat, a világ megjavításának híve, nem különösebben lelkesítik a zsidó célok és inkább Izrael „kritikusainak” adományoz jelentős pénzeket, addig Adelsont éppen a zsidó célok lelkesítették és ezen belül is kiemelten támogatta Izrael nemzeti törekvéseit. Elkötelezett támogatója volt mind az izraeli, mind az amerikai jobboldalnak.

„Amikor a járvány megzavarta a mindennapokat és drámai hatást gyakorolt az üzleti életére, Mr. Adelson továbbra is szerte a világon teljes fizetést és egészségügyi ellátást biztosított alkalmazottainak, még akkor is, ha az épületeket bezárták.

Szegény zsidó bevándorlók fiaként felnövő Adelson 12 éves korában kezdte üzleti karrierjét, amikor 200 dollárt kölcsönzött nagybátyjától, hogy engedélyt vásároljon újságok eladásához Bostonban.

Karrierje során 50 vállalkozást alapított. 1988-ban megvásárolta a Las Vegas-i Sands szállodát és kaszinót, és ezzel elindította karrierjét a kaszinó üzletben.

Adelson nagyvonalú filantróp és politikai adományozó volt. Az Adelson Family Foundation 2007 óta 140 millió dollárt ajánlott fel a Birthright Israel számára. Feleségével, Miriammal Donald Trump amerikai elnök 2016-os választási kampányának legnagyobb adományozói közé tartozott.

2014-ben Adelson megvásárolta az Israel Hayom ingyenes, héber nyelvű Netanjahu-párti napilapot. amely gyorsan Izrael legszélesebb körben terjedő újságjává nőtte ki magát.

A Kan közszolgálat műsorszolgáltató szerint temetésére Izraelben kerül sor.

ujkelet.live/szombat

Címkék:Sheldon Adelson

[popup][/popup]