Elfogták a jeruzsálemi lövöldözős terrortámadás elkövetőjét

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A biztonsági erők az éjszaka letartóztatták a terroristát, aki tegnap Jeruzsálemben lövöldözős támadást hajtott végre, megsebesítve két breszláv haszidot a Simon Hatzadik (Seich Dzsarrach) negyedben.

Az Izraeli Védelmi Erők, a Jamam terrorelhárító egység közös akciója során, a Sabak belbiztonsági szolgálat hírszerzési információival támogatva, a harcosok a szamáriai Sechemben (Nablusz, Palesztin Hatóság területe) letartóztatták a gyanúsítottat.

A 15 éves terrorista, a sechemi Aszkar menekülttáborból lakosa, akit átadták a Sabaknak kihallgatásra.

„Nagy számú erőt vetettünk be, és a pontos hírszerzési információknak köszönhetően sikerült elkapnunk a terroristát” – közölte Jáákov ‘Kobi’ Sabtáj rendőrfőkapitány. ,,Szeretném megragadni az alkalmat, hogy megdicsérjem a jeruzsálemi rendőrség és határrendészet erőit, akik nyolc terrortámadást hiúsítottak meg a ramadán idején.”

Joáv Gallant védelmi miniszter szintén dicsérte a csapatok munkáját, és hangsúlyozta, ,,a biztonsági erők mindenkit elkapnak, aki megpróbál ártani Izrael polgárainak”.

Egy 50 és egy 48 éves férfi közepesen súlyos sérüléseket szenvedett kedd reggel egy lövöldözésben a főváros Pierre van Paassen utcájában.

 

Teljes cikk

[popup][/popup]