Elfogták a Frankel zsinagógára horogkeresztet festő férfit

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A BRFK rendőrei gyanúsítottként hallgatták ki a Frankel Leó úti zsinagóga falára horogkeresztet festő férfit.

A Frankel Leó úti zsinagógára festett horogkereszt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert Budapest II. kerületében lévő Frankel Leó úti zsinagóga biztonsági őrei bejelentést tettek arról, hogy valaki az épület falára horogkeresztet festett, illetve az épület liftjében is találtak festékkel fújt jelzéseket.

A Frankel Leó úti zsinagóga (Fotó: Schäffer László)

A BRFK önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen és megkezdte az elkövető azonosítását, felkutatását. A folyamatban lévő eljárásban a nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, egy 48 éves budapesti férfit, akit a II. kerületi rendőrök 2022. augusztus 16-án elfogtak és előállítottak.

A ház liftjében összefirkált lakossági értesítő

Előállítását követően a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, aki kihallgatásán a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte. A gyanúsított férfi szabadlábon védekezik. (police.hu)

*

A zsinagógát ért atrocitásra korábban a II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely a facebookon reagált, majd az igazságügyi miniszter Varga Judit is megszólalt és elítélte a cselekményt.

Heisler András, a Mazsihisz elnöke felhívta a figyelmet az elmúlt hetekben megszaporodott antiszemita jelenségekre.

[popup][/popup]