Mazsihisz: Az elmúlt hetekben érezhető módon megszaporodtak a zsidók elleni atrocitások

Írta: Szombat - Rovat: Belpolitika, Politika

Az elmúlt hetekben érezhető módon megszaporodtak a zsidók elleni atrocitások – fogalmazott az RTL Híradónak Heisler András, a Mazsihisz elnöke.

Heisler András, a Masihisz elnöke (Fotó: Káldori Dániel)

Ezek mind nagyon tudatos antiszemita cselekmények, nem indulati cselekmények, nem a hagyományos utcai antiszemitizmus részei. Ezek előre kitervelt, valóságos támadások a zsidóság ellen – jelentette ki Heisler.

Augusztus 12-én, péntek este a Frankel Leó úti zsinagóga falára horogkeresztet festettek, valamint korábban az épület liftjében SS emblémát és Adolf Hitler monogramját is felfirkálták. A tiltott náci jelképet azóta lemosták az épület faláról.

Őrsi Gergely második kerületi polgármester, aki korábban facebook posztban szólalt fel a Frankel zsinagóga elleni antiszemita atrocitás ellen, az RTL híradónak elmondta, hogy a térfigyelő kamera, illetve a zsinagógának és a társasháznak a kamerája mindent rögzített, tudomása szerint jelenleg is folyik a nyomozás. Azon vagyunk, hogy ezt a gyűlölethullámot megszüntessük – tette hozzá.

Az elmúlt hetekben a Szombat is hírt adott arról. hogy megszaporodtak Budapesten a nyilvános tereken megjelenő antiszemita falfirkák, provokatív jelképek. Itt és itt is írtunk róla, valamint arról, hogy július elején egy reklámtábla hangszóróját érte hackertámadás a Blaha Lujza téren, akkor nagy hangerővel szólaltak főleg antiszemita szövegek a villamosmegállóban.

[popup][/popup]