Elfeledett arcok: 12+1 legendás alak Szeged zsidó múltjából

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Elfeledett arcok címmel kiállítás nyílt Szegeden a Klauzál téren a Rediscover projekt jóvoltából. A kiállításon 12+1 híres zsidó személyt – férfiakat és nőket egyaránt – láthatunk ember nagyságú szobrok formájában. 

Miért 12+1?

12 szegedi és 1 nem szegedi, de a városhoz szorosan kapcsolódó személyt mutatunk be ezen a rendhagyó szoborkiállításon. A szegediek közül találkozhatnak a járókelők Janikovszky Évával, Kotányi Jánossal, Löw Immánuellel és Löw Lipóttal, Pick Jenővel, Kárász Judittal, Birnfeld Sámuellel,  Bäck Mancival,  Holtzer Tivadarral, Fischhof Ágotával, Kárászné Szivessy Máriával és Winter Árminnal;  a +1 pedig Baumhorn Lipót, aki ugyan nem szegedi származású, de itteni alkotásai méltán emelik be őt a kiállított személyek sorába.

A kiállítás november 2–6-ig látható Szegeden, célja, hogy felhívja a figyelmet azon elfeledett zsidó személyekre, akik nagyban hozzájárultak Szeged felvirágoztatásához, mégis kevesen ismerik őket.

További információért és egy kis játékért érdemes ellátogatni a projekt Facebook-oldalára: https://www.facebook.com/rediscover.interreg

[popup][/popup]