Életfogytiglant kapott Esther Horgen gyilkosa

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A gyilkosnak továbbá 3,2 millió sékelt (332,5 millió Ft) kell fizetnie az áldozat családjának – számol be az ujkelet.live.

Esther Horgen (Forrás: Twitter)

A Horgen család és ügyvédjük, az Izraeli Védelmi Erők volt júdea és szamáriai főügyésze, Maurice Hirsch méltatták a bíróság döntéseit, de bírálták a Palesztin Hatóságot, mondván, hogy olyan uszító légkört teremtett, amely a gyilkosság elkövetésére ösztönözte Kabát.

A szamáriai hadbíróság tavaly októberben bűnösnek találta Kabát, aki korábban beismerő vallomást tett.

A katonai ügyészek tavaly februárban benyújtott vádirata szerint, a hatgyermekes 52 éves Horgen holttestét 2020. december 20-án találták meg a Reichan erdőben, Észak–Szamáriában. Horgen az erdő közelében fekvő Tel Menase közösség lakója volt. Holttestét, erőszakra utaló jelekkel, az út szélén találták.

Kaba december 20-án gombát gyűjtött az erdőben, majd összetalálkozott Horgennel, aki megijedt tőle, és menekülni kezdett.

Körülbelül 15 méter üldözést követően Kaba utolérte, megragadta a kezét, miközben Horgen kiabált, egy kőkupacra taszította, felkapott egy követ és addig ütötte vele a fejét, míg a teste mozdulatlanná vált és a hangja elhalt.

Ezután Kaba visszatért otthonába, lezuhanyozott, átöltözött, és a hegyekbe menekült, amíg a biztonsági erők elfogták.

Muhammad Mruh Kaba (Fotó: Sabak)

A hat szakaszból álló vádirat részletezi a gyilkosság mögötti indítékot is. Kaba bosszúból hajtotta végre a gyilkosságot barátja, egy biztonsági rab, Kamel Abu Waer halála miatt, aki hat héttel korábban hunyt el rákban.

„Ennek eredményeként egy támadás végrehajtása mellett döntött. Megvizsgálta a támadás végrehajtásának számos lehetséges módját. Eleinte fontolóra vette egy fegyveres támadás lehetőségét a biztonsági erők ellen.”

Bár ezt a tervet félre tette, maga az ötlet a fejében maradt, és körülbelül egy hónappal később végrehajtotta.

„Az elhunyt külső megjelenése alapján a vádlott megállapította, hogy zsidó. Az elhunyt észrevette őt, szemük összetalálkozott, és pánikszerűen rohanni kezdett a közösség felé. A vádlott szívében megfogant a döntés, hogy nacionalista indíttatásból megölje az áldozatot, és végrehajtsa azt a támadást, melyet már egy ideje tervezett”- áll a vádiratban.

„A vádlott körülbelül 15 métert futott az elhunyt után, mire elérte, hátulról két kézzel megragadta, könyökénél fogva húzta, miközben az áldozat sikított, és az út szélén észrevett kövekre taszította. Az elhunyt továbbra is sikoltozott, miközben ellenállt a kezével és a lábával, és megpróbált felkelni. Válaszul a vádlott testére nehezedett, kezeit az oldalához szorította, és rátérdelt, hogy megakadályozza az ellenállását vagy a menekülését. Ezután a vádlott egy nagy követ vett a kezébe, mindkét kezével a feje fölé emelte, és kétszer lesújtott vele az áldozat fejének jobb oldalára. Az elhunyt kiáltásai fokozódtak, a fejéből ömlő vér mennyiség fokozódásával.”

„A vádlott ekkor az elhunyt feje mögé ment, megragadta a ruhájánál, és az ösvénytől mintegy három méterrel távolabb lévő bokrokhoz vonszolta, hogy elrejtse tettét és időt nyerjen a meneküléshez. Az elhunyt folytatta a kiabálást és megpróbált védekezni a kezével. A vádlott arccal a föld felé fordította. Ekkor megfogott két kézzel egy másik, az előzőnél nagyobb követ, és hátulról fejbe vágta vele.”
Kabát 2020. december 24-én tartóztatták le az Izraeli Védelmi Erők, a Sabak (Sin Bét) biztonsági szolgálat és az izraeli rendőrség közös erőfeszítéseinek eredményeként.

Teljes cikk

Címkék:Esther Horgen, gyilkosság

[popup][/popup]