Dzsenin: izraeli drón végzett négy palesztin terroristával

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli hadsereg (IDF) Ciszjordánia északi részén, Dzsenínben tűzharcban megölt négy palesztin fegyverest.

Az IDF arról számolt be, hogy az izraeli katonák körülvettek egy épületet, melyben terroristák barikádozták el magukat, majd drónnal megtámadták a palesztin fegyvereseket.

Csütörtök este újabb, 20 éves, az ejtőernyős egységhez tartozó sorkatona elestét jelentette be az izraeli hadsereg, aki a gázai övezet északi részén, Gázavárosban vesztette életét egy összecsapásban. Ezzel 325-re emelkedett a gázai szárazföldi harcok kezdete óta elesett izraeli katonák száma.

Izrael északi részén, Galileában és a Golán-fennsíkon több természetvédelmi területet veszélyeztetnek a csütörtöki, libanoni rakéták okozta bozóttüzek. Az izraeli tűzoltó és mentőcsapatok a természetvédelmi hatóság dolgozóival együtt próbálják megfékezni a lángokat.

Az izraeli külföldi titkosszolgálat, a Moszad a vezetője, David Barnea Katarba látogat, hogy tárgyalásokat folytasson a katari és az egyiptomi közvetítőkkel az október 7-i terrortámadásban a gázai övezetbe hurcolt izraeli túszok szabadon engedéséről, és a tűzszünetről a támadás miatt a Hamász terrorszervezet ellen indított háborúban.

Csütörtök este fogolycsere-megállapodást és tűzszünetet követelő tüntetések voltak többek közt Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök házánál Jeruzsálemben, és Haifán. Haifán a rendőrség törvénytelennek minősítette a tiltakozást, négy demonstrálót őrizetbe vett, s a tüntetést erővel oszlatta fel. Az elmúlt két hónapban hatodszor oszlatott fel a rendőrség erőszakkal háborúellenes tüntetést Haifán.

MTI

[popup][/popup]