Disputa és tárlatvezetés

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Asztali beszélgetések… – Závada Pál és Kertész Botond disputája

Petőfi Irodalmi Múzeum (Budapest, V. Károlyi u. 16) + élő internetes közvetítés
2015. február 26. (csütörtök) 18:00

Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány a Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve következő disputájára szeretettel várja az érdeklődőket:

Disputapartnerek:
Závada Pál, író és Kertész Botond, egyháztörténész

ZávadaPál_Természetesfény_borítóTéma: Természetes fény

Tárlatvezetés
A belépőjeggyel aznap megtekinthető a PIM „a törés a szavakban van” – Holokauszt emlékezet és irodalom című kiállítása, amelyben a program előtt 17 órától Török Dalma kurátor tart tárlatvezetést.

Závada Pál: Természetes fény

A Természetes fény döntően a második világháborúban, meg előtte és utána játszódik. A szereplők javarészt Békés megyeiek, nők és férfiak, magyar magyarok, magyar szlovákok és magyar zsidók – ettől is függően veti őket a történet az öldöklés, a kényszermunka, a fogság vagy az áttelepülés közép- és kelet-európai helyszíneire. Eközben szeretnek és csalódnak, áldozattá vagy tettessé is válnak, elbeszélnek vagy fényképeznek, és vannak, akik nem térnek vissza többé. Eltelt hét évtized, az okokat és a miérteket elfelejtettük: könnyű szívvel nézegettünk retusált képeket. Ezekről a képekről mesél Závada Pál regénye, miközben máig bevilágít bennünket az iszonyúan szenvtelen természetes fény.

A rendezvényre a belépő:
Felnőtt 600 Ft; diák, nyugdíjas: 300 Ft
A belépővel a Petőfi Irodalmi Múzeumot támogatja.
A beszélgetés élőben, a pim.hu oldalon is követhető.

[popup][/popup]