Diane Keaton veszi át Woody Allen életműdíját

Írta: HVG.HU - Rovat: Hírek - lapszemle

Woody Allen soha nem megy el díjátadókra, négy Oscarját és két Golden Globe-díját sem vette át személyesen. A Golden Globe-gálán ezúttal volt alkotó- és élettársa veheti át helyette a díjat.

woodyallen_dianekeaton

Woody Allen és Diane Keaton

Filmjeinek népszerű főszereplője, korábbi élettársa, Diane Keaton veheti át Woody Allen életműdíját a Golden Globe-gálán amerikai sajtójelentések szerint.

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezete (HFPA) szeptemberben jelentette be, hogy a 78 éves rendező-forgatókönyvírónak ítélte oda a Cecile B. DeMille nevét viselő életműdíjat.

Woody Allen azonban soha nem megy el díjátadókra, négy Oscarját és két Golden Globe-díját sem vette át személyesen. Számtalan jelölése ellenére az Oscar-gálán is csak 2002-ben jelent meg, hogy tisztelegjen városa, a 2001. szeptember 11-i terrortámadás által sújtott New York, a film egyik fővárosa előtt.

Eddigi pályája során Woody Allen csaknem hatvan filmet készített, legutóbbi munkája, a Blue Jasmine című alkotás Cate Blanchett-tel és Alec Baldwinnal a főszerepben aratott nagy sikert a kritikusok és a közönség körében.

Woody Allen a legandás Annie Hall című filmjébe is beleírta, mennyire utálja a díjazást és a díjátadókat. A filmben 1:22:13 után kerül szóba, hogy Kaliforniában állandóan díjazgatják egymást az emberek, és bizonyára „Adolf Hitler a Legnagyobb Fasiszta Diktátor”.

 

http://www.youtube.com/watch?v=E45g32FaHR8

Címkék:Diane Keaton, Golden Globe, Oscar, Woody Allen

[popup][/popup]