Deutsch vesztett a drogperben, de azt nem mondták ki róla, hogy drogos

Írta: 444.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Deutsch_Tamas2Első fokon lényegében elvesztette a Juhász Péter Együtt-politikus elleni drogperét Deutsch Tamás. Egy pontban ugyan nyert és 100 ezer forintot ítéltek meg neki, amiért Juhász a vélt drogozás vizuális bizonyítékaként kiposztolt a Facebookra egy fotót, amin Deutsch látványosan izzad, de a per lényegi részét első fokon elbukta.

 Azért perelte be ugyanis Juhász Pétert, mert az azt állította róla, hogy a Fidesz-alapító fogyasztott már drogot életében. Juhász azért tett ilyent, mert képmutatónak érezte Deutsch egy korábbi nyilatkozatát arról, hogy soha nem próbált ki semmilyen kábítószert.

A mostani elsőfokú ítélet azt mondja ki, hogy Juhász állítása nem volt törvénysértő. A bíró az ítéletét nagyrészt Juhász egyetlen, személyesen is megjelenő tanújának vallomására alapozta, aki korábban arról beszélt, hogy a kilencvenes években együtt szívott marihuánás cigarettát a politikussal a Nincs Pardon nevű szórakozóhely vécéjében. A bírónő a tanú vallomását életszerűnek nevezte, olyannak, ami nem tűnt elfogultnak. Deutschék hiába próbálták megrengetni a tanú hitelességét azzal, hogy az NP-ben nem is volt biliárdasztal, miközben a tanú biliárdozás utáni szívásról mesélt.

Juhász tehát a bíró szerint nem sértette meg Deutsch jó hírnevét, azzal, hogy azt mondta, fogyasztott kábítószert. Olyat viszont nem mondott ki a bíró, hogy a Fidesz politikusa drogozott volna.

Azért viszont megítélt 100 ezer forintot, illetve egy nyilvános bocsánatkérést hogy Juhász visszaélt ellenfele képmásával, amikor izzadós képet posztolt róla az fb-falára. A bíró megnézte a kérdéses interjút, és úgy ítélte meg, hogy Deutsch összeszedett válaszokat adott, nem érezni úgy, hogy valamilyen szer hatás alatt lett volna. Ami látszott, az annyi, hogy igencsak melege van.

Deutsch fellebbez az elsőfokú ítélet ellen.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]