Deutsch Róbert főrabbi, a Rabbiság vezetője kiáll Frölich Róbert mellett

Írta: Mazsihisz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Deutsch RóbertRészletek a Dohány utcai Templomkörzet 2015. január 5-én (hétfőn), 17:00 órakor tartott körzeti gyűléséről készített jegyzőkönyvből. A Dohány utcai templomkörzet a mai napon titkos szavazást tartott dr. Frölich Róbert főrabbi személyéről.

Dr. Frölich Róbert tájékoztatta a templomjáró közösséget, hogy a BZSH ügyvezető igazgatója, Schwezoff Dávid a mai napon munkajogi állományát megszüntetve felmentette a Dohány utcai Templomkörzet főrabbi tisztségéből. Tekintettel arra, hogy a rabbik alkalmazásáról a MAZSIHISZ Alapszabályának 24. §-a szerint a közösség választással dönt, a körzet megbízott elnöke javasolta, hogy a főrabbi úr további foglalkoztatásáról.

A szavazás lebonyolítására a gyűlés egyhangúlag megválasztotta a tisztségviselőket.A Talmud Tórában tartott esti imán a jelenlét ív szerint 64-en vettek részt. A titkos szavazás alapján dr. Frölich Róbert főrabbit 63 igen szavazattal, 1 tartózkodással a Dohány utcai rabbi pozíciójában megerősítette, illetőleg újra választotta.A közösség kérte a Mazsihisz ügyvezető igazgatóját, hogy a BZSH Alapszabályának 29. § (1.) bekezdése alapján az alkalmazáshoz szükséges szerződést kösse meg és biztosítsa a javadalmazást.

A jelen lévő Deutsch Róbert főrabbi, a Rabbiság vezetőjeként a döntéssel teljes mértékben egyetértett.

Mint ismeretes, Deutsch Róbert főrabbi templomkörzete, a Bethlen tér hosszú időn át Schwezoff Dávid biztos hátországának számított. (A szerk.)

[popup][/popup]