Demokrata politikus: A zsidókat és a kínaiakat megkímélte a koronavírus

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A hétvégén Robert F. Kennedy, a demokrata elnökjelöltsége pályázó politikus azt állította, hogy a Covid “etnikailag célzottan” a fehéreket és a feketéket támadta, de megkímélte az askenázi zsidókat és a kínaiakat.

Éles hangú nyilatkozatban ítélte el a Fehér Ház szóvivője a demokraták egyik elnökjelöltjének nagy visszhangot kiváltott állítását a koronavírusról. Karine Jean-Pierre “aljasnak” és “polgártársaink elleni támadásnak” nevezte, hogy Robert Kennedy Jr. azt állította, a Covid direkt a fehéreket és a feketéket célozta, ellenben megkímélte a zsidókat és kínaiakat.

“A felvételen szereplő állítások hamisak és aljasak. És veszélybe sodorják amerikai honfitársainkat” – mondta Jean-Pierre egy riporternek, aki a Fehér Ház napi sajtótájékoztatóján afelől érdeklődött, hogy Kennedy megjegyzéseinek van-e helyük a Demokrata Pártban. A szóvivő szerint az ilyen jellegű kijelentések “rasszista és antiszemita összeesküvés-elméletekhez” vezetnek, amelyek támadást jelentenek amerikai polgárok ellen.

“Van olyan érv”

A már korábban is oltásszkeptikus megjegyzéseiről elhíresült demokrata politikus – aki szoros kapcsolatot tart fenn a republikánusok trumpista szárnyával – egy múlt heti New York-i vacsorán beszélt arról: nem tudja, hogy a vírus “szándékosan célzott volt-e vagy sem”, de vannak “olyan dokumentumok, amelyek a különböző csoportokra gyakorolt faji vagy etnikai különbségeket és hatásokat mutatják”.

“Van olyan érv, hogy a vírus etnikailag célzott volt. A Covid-19 aránytalanul nagy mértékben támad bizonyos fajokat. A Covid-19 célzottan a fehér bőrűeket és a feketéket támadja. A leginkább immunisak az askenázi zsidók és a kínaiak” – állította a demokrata elnökjelölt-aspiráns.

Kennedy ugyanakkor “tévesnek” nevezte a konzervatív bulvárlap beszámolóját, és határozottan cáfolta a New York Post-nak, hogy azt állította volna, a Covid célja a zsidók megkímélése lett volna.

“Pontosan rámutattam – egy nem hivatalos beszélgetés során -, hogy az Egyesült Államok és más kormányok etnikailag célzott biofegyvereket fejlesztenek, és hogy egy 2021-es Covid-19 tanulmány azt mutatja, hogy a Covid-19 a jelek szerint aránytalanul nagy mértékben érint bizonyos fajokat, mivel a furin hasítási helye leginkább a feketékkel és a kaukázusiakkal, és legkevésbé a kínai, finn és askenázi zsidókkal kompatibilis” – írta, hangsúlyozva: “Nem hiszem és soha nem is utaltam arra, hogy az etnikai hatást szándékosan tervezték volna.”

 

Euronews

Címkék:antiszemitizmus, Covid 19, konteó

[popup][/popup]