Botrányt okozott a „holokausztos love story”

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Habár szakmai díjra is jelölték, végül nem nyert az a romantikus regény, amely – nagy felháborodást kiváltva – egy náci katona és egy zsidó nő szerelmét meséli el.

for_such_a_time-181x140Többen heves tiltakozásuknak adtak hangot Kate Breslin nemrég megjelent könyve kapcsán, amelyben az írónő egy szerelmes pár történetét ábrázolja a Holokauszt idejét megidézve – írta a Forward.

A „For such a time” című regény szerzőjének elmondása szerint a sztori megírása közben az Eszter könyvéből merített ihletet; így született meg a sokak által bizarrnak ítélt eseménysorozat, melynek főszereplői: a theresienstadti koncentrációs táborban fogvatartott zsidó származású, szőke hajú és kék szemű Hadassah Benjamin és Aric von Schmidt német katonaparancsnok.

Azonban a bibliai Eszter történetével ellentétben, a regényben Breslin Hadassah elhagyja zsidóságát és keresztény hitre tér a megmenekülése érdekében. A könyvben végig érzékelhető a két fél közötti egyenlőtlen viszony, mellyel a férfi rendszerint visszaél.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]