Bölcsődét épít az EMIH Debrecenben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Új bölcsődét épít az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) – Magyar Zsidó Szövetség Debrecenben.

Köves Slomó EMIH vezető rabbi

A közlemény szerint az EMIH Budapesti Hitközség megkezdte a Bölcsődei nevelés fejlesztése című felhívás keretében a Bölcsődei nevelés fejlesztése Debrecenben című projekt megvalósítását.

A Széchenyi Terv Plusz program részeként megvalósuló projektben 350 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással két csoportszobás bölcsőde kialakítása a cél – írták.

Úgy fogalmaztak, a fejlesztés célja, hogy 28 bölcsődei férőhely létrehozásával hozzájáruljanak az egyenlő hozzáférés elvének megvalósulásához és a nők foglakoztatási esélyegyenlőségének javításához.

Az energiahatékony működést biztosító épületgépészeti rendszer beépítése révén olyan korszerű megoldásokat alkalmazó épület jön létre, amely az alacsony energiafelhasználással és ezáltal az alacsony környezeti terheléssel hozzájárul a zöld átálláshoz kapcsolódó környezetvédelmi célkitűzések eléréséhez – írták.

A Debrecen központi részén, könnyen megközelíthető helyen létrejövő bölcsőde 2024 őszére készül el – áll a közleményben. (MTI)

[popup][/popup]