Beoltották az ötmilliomodik polgárt Izraelben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Netanjahu szerint április végére minden 16 éven felülit beoltanak.

A hírt az ujkelet.live közölte.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök hétfőn azt mondta, hogy április végéig arra számít, hogy minden 16 év feletti izraeli megkapja az oltást.

A tel-avivi Expo oltási központban tett látogatása alkalmával az ötmilliomodik személyt beoltását megünnepelve, Netanjahu kijelentette: „Most már csak egymillió 16 éven felüli izraeli van, akit még nem oltottak be.”

„Április végére mindenkit be fognak oltani, és hatmillió beoltott polgárunk lesz [a 9,3 millió lakosból]. Izrael világvezető az oltás tekintetében, és világvezető lesz a koronavírusból való kilépésben. Beszéltem a Pfizer és a Moderna vezetőivel, és hamarosan lesznek oltások a 16 éveseknek és annál fiatalabbaknak is.”

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy „addig is oda kell figyelnünk a maszkviselésre és a társadalmi távolságtartásra, de a kijárat felé vezető úton vagyunk”.

Netanjahu továbbá felszólította a nyilvánosságot, hogy hagyja figyelmen kívül az oltás elleni „álhíreket”, és közölte, hogy a hatóságok azon dolgoznak, hogy több tízmillió oltóanyag-adagot szerezzenek be az ország számára annak biztosítására, hogy a gazdaság nyitva maradjon, és ne legyenek további lezárások.

„A múltban azt mondtam, hogy nem vagyok biztos abban, hogy eljutunk az ötmillió beoltottig” – mondta Juli Edelstein egészségügyi miniszter. „Ez jó alkalom arra, hogy köszönetet mondjunk minden állampolgárunknak”.

Teljes cikk

[popup][/popup]