Bennett korlátozná a beoltatlan polgárok jogait

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Csütörtökön Naftali Bennett miniszterelnök és Nitzan Horowitz egészségügyi miniszter helyzetértékelést tartott a koronavírussal és az omikron-törzzsel kapcsolatban, közölte a miniszterelnök hivatala.

Naftali Bennett miniszterelnök a heti kabinetülésen 2021. november 14. Fotó: YouTube-képernyő fotó

A megbeszélésen részt vettek az Egészségügyi Minisztérium, a Miniszterelnöki Hivatal, a Közbiztonsági Minisztérium, a Közlekedési Minisztérium, az Oktatási Minisztérium főigazgatói; valamint a kormány koronavírus projektmenedzsere, a Ben Gurion repülőtér igazgatója, a Nemzetbiztonsági Tanács igazgatóhelyettese és mások.

A fejleményeket az ujkelet.live ismerteti.

Bennett elrendelte, hogy a tisztviselők vizsgálják meg, milyen korlátozások alkalmazhatók a beoltatlan polgárokra.

Az ülésen a zöld igazolvány rendszer betartatásának fokozásáról döntöttek, hangsúlyt fektetve arra, hogy a szabályokat megszegőket azonnali figyelmeztetés nélkül bírsággal sújtsák. Az irányelv végrehajtását a Közbiztonsági Minisztérium fogja irányítani a rendőrséggel közösen.

A jelenlévők szerint a találkozó “viharos” volt, Bennett és Horowitz időnként kiabált egymással. A miniszterelnök kérte a védőoltás kötelezővé tételének megvizsgálását is.

A Ben Gurion repülőtérre vonatkozó korlátozásokkal kapcsolatban a mai napon további megbeszélésre kerül sor, amelynek során döntés születhet a külföldről hazatérő, beoltott állampolgárokat érintő korlátozások enyhítéséről.

A média szerint a megbeszélés során javaslatok hangzottak el az ország elhagyásának megtiltására és szigorú korlátozások bevezetésére – beleértve a zárlatot is – az oltatlanokkal szemben. A miniszterelnök állítólag támogatta a javaslatok egy részét, de Horowitz egészségügyi miniszter és minisztériumának magas rangú tisztviselői elleneztek számos korlátozást, mondván, túlzóak.

Bennett egyúttal arra utasította a főügyész-helyettest, hogy vizsgálja meg a beoltatlanok zárlat alá vonását és az ország elhagyásának megtiltását számukra.

ujkelet.live

Címkék:Covid 19, korlátozások, Naftali Benett

[popup][/popup]