Bennett és Putyin telefonbeszélgetése az ukrajnai helyzetről és a keddi izraeli merényletről

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Naftali Bennett izraeli miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai helyzetről és a keddi izraeli merényletről beszélt szerdán telefonon – jelentette a helyi média.

Naftali Bennet izraeli miniszterelnök (Fotó: Wikimedia Commons /Dovereconomy, Hebrew Wikipedia), Vlagyimir Putyin (Fotó: Wikimedia Commons/World Economic Forum/Remy Steinegger)

Telefonbeszélgetésük során megvitatták az ukrajnai háborús helyzetet, s Putyin részvétét fejezte ki Bennettnek a kedden történt Beér-Seva-i terrortámadás miatt, melyben életét vesztette négy izraeli civil.

Putyin a Kreml közleménye szerint megosztotta az izraeli miniszterelnökkel az Ukrajna körüli helyzetről kialakított értékelését, figyelembe véve számos külföldi ország vezetőivel fennálló kapcsolatait, és megfogalmazott több elképzelést a folyamatban lévő tárgyalásokról.

Putyin és Bennett legutóbb a múlt héten beszélt egymással, és március elején találkoztak a Kremlben, miután Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közvetítést kért Moszkva felé az izraeli kormányfőtől a tűzszüneti tárgyalásokon.

Shiri Zsuzsa/MTI

[popup][/popup]