Bennett és Netanjahu párbaja a Twitteren

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Naftali Bennett miniszterelnök kedden Twitteren vitázott Benjamin Netanjahu ellenzéki vezetővel a Gázai övezettel kapcsolatos politikájukról, miután gázai terroristák este rakétát lőttek ki Izraelre, közel négyhónapnyi csendet megszakítva.

Naftali Bennett és Bejamin Netanyahu

„Egy erős, jobboldali kormányt kell létrehoznunk, amely helyreállítja a békét és a biztonságot Izrael polgárai számára” – írta Netanjahu volt miniszterelnök a rakétatámadás után – tudósított az ujkelet.live.

Bennett kedd délelőtt reagált:

,,Netanjahu úr, az ön hivatali ideje alatt terroristák 13 000 (!) rakétát lőttek ki Dél-Izrael lakosaira, 1500 terrortámadást hajtottak végre, 45 000 dunam földet égettek fel, 238 izraelit öltek meg és 1700 másikat megsebesítettek. És erre ön? Dollárokkal teli bőröndöket enged át a Hamásznak” – tette hozzá, utalva azokra a több százmillió dollár értékű havi támogatásokra, amelyeket Katar 2018 óta küld Gázának.

,,Az Ön öröksége: Hamász-rakéták Jeruzsálemre, lincselések Akkón és Lodban. Izrael lángokban. Ön elbukott a Hamásszal szemben. Mi helyrehozzuk”.

A miniszterelnök a tavaly májusi 11 napig tartó harcokra utalt a gázai szervezetekkel, melyek azután robbantak ki, hogy a Hamász rakétákat lőtt ki Jeruzsálemre. A Gázával folytatott konfliktus mellett etnikai erőszak zajlott a vegyes zsidó és arab lakosságú izraeli városokban.

Bennett kijelentésére reagálva Netanjahu Likud pártja azzal érvelt, hogy a miniszterelnök aratja le a babérokat a volt miniszterelnök munkájáért.

,,Bennett, az a csend, ami Dél-Izraelben volt, a Netanjahu miniszterelnök által vezetett Falak Őrzője-hadművelet eredménye, és önnek ezt is sikerült tönkretennie” – írta a Likud Twitteren, a Gázával folytatott májusi konfliktusra utalva.

„Amikor ‘Netanyahu hivatali idejéről” tweetel, úgy tűnik, elfelejti, hogy akkoriban védelmi miniszter volt és a kabinet tagja. Az ön gyenge kormányának ideje lejárt, kezdjen pakolni” – tette hozzá az ellenzéki párt.

Teljes cikk

Címkék:Benjamin Netanjáhu, Bennett, Gáza, Izrael, rakéták, szócsata

[popup][/popup]