Belép a SPAR Izraelbe, csökkenhetnek a megélhetési költségek

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli Shufersal egy licencmegállapodás keretében telepíti le Izraelben a holland kiskereskedelmi láncot.

Forrás: Spar.hu

A legnagyobb izraeli szupermarketlánc, a Shufersal licencszerződést kötött a SPAR-ral, az izraeli cég legalább tíz SPAR logó alatt futó üzletet nyit az országban a következő három évben.

Erről tudósít magyarul a Világgazdaság.

A Shufersal a megállapodás részeként exkluzív jelleggel árusíthat majd bizonyos SPAR termékeket az országban, ugyanakkor garantálja, hogy több tíz millió sékelt fektet be az újonnan nyíló boltokba, biztosítva az elvárt minőséget. A megállapodás még nem végleges, az izraeli versenyhatóság és a SPAR vezetése sem bólintott még rá maradéktalanul.

A Shufersal részvényesként lép majd be egy vállalatba, amit az izraeli üzletember, Amit Zeev vezet, és ez a cég lép majd licencszerződésre a holland kiskereskedelmi óriással.

A SPAR megjelenése nem csupán a lánc számára jár előnyökkel, de az izraeli megélhetési gondokon is jó eséllyel segíthet. Az országban ugyanis relatíve jelentős, 5,3 százalékos infláció van jelenleg, ami az alapvető élelmiszerek áremelkedésével párosulva nehezíti a megélhetést. Az áremelkedés mértéke 14 éves csúcsokat dönget a jelenlegi szintjével.

A Shufersal vezetője elmondta: a SPAR saját márkás termékei az Izraelben megszokott árszabásnál alacsonyabb áron lesznek eladhatók, így jelentős könnyebbséget jelenthet a holland óriás piacra lépése a teljes lakosság számára. A SPAR nem az egyetlen külföldi üzletlánc, amely kiszemelte magának az országot: nemrég a francia Carrefour is megjelent a piacon a Yeinot Bitan izraeli lánc segítségével. A francia márka 150 már meglévő Bitan üzletet alakíthat majd át Carrefourrá.

Teljes cikk

[popup][/popup]