Azonosították a terrortámadás két áldozatát, Mahmúd Abbász elítélte a támadást

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A csütörtök esti tel-avivi terrortámadásban elhunyt két áldozata Tomer Morad és Ejtam Magini 27 éves kfar szavai polgárok – írja az ujkelet.live.

Tomer Morad és Ejtam Magini 27 éves kfar szavai polgárok (Forrás: Twitter)

A terrortámadás a Dizengoff utcában történt. A népszerű főutat, melyet bárok, éttermek és kávézók szegélyezik, csütörtök estére a káosz és pánik színhelyévé változtatta.

A palesztin terroristát, aki egy mecset közelében bújt el Jaffón, a Sabak belbiztonsági szolgálat és a Jamam terrorelhárító egység tagjaival vívott tűzharcban péntek hajnalban megölték, egy masszív, órákig tartó hajtóvadászatot követően.

A Sabak belbiztonsági szolgálat szerint a terrorista illegálisan tartózkodott Izraelben.

A Sabak továbbá megjegyezte, a 28 éves dzsenini (Palesztin Hatóság területe) Ra’ad Hazem nem köthető egyertelműen terrorszervezethez és korábban nem követett el biztonsági bűncselekményeket.

A Palesztin Hatóság elnöke, Mahmúd Abbász a palesztin hírügynökségnek adott nyilatkozatában elítélte a tel-avivi terrortámadást. „Izraeli és palesztin civilek meggyilkolása csak további eszkalációhoz vezet, amikor a ramadán idején próbáljuk stabilizálni a helyzetet”.

Abbász azonban óva intett attól is, hogy az izraeli telepesek az incidenst ürügyként használják fel palesztinok elleni támadások végrehajtására, és figyelmeztetett az „al-Aksza mecsetbe való ismételt behatolások és a szélsőséges telepesek provokatív akcióinak mindenütt” folytatódó veszélyeire.

Naftali Bennett miniszterelnök utasította a biztonsági erőket, hogy vizsgálják meg, hogy a terrorista hozzátartozóinak köze volt-e a támadáshoz, közölte hivatala.

Bennett azután adta ki a parancsot, hogy az esti halálos támadást követően pénteken találkozott a legmagasabb biztonsági vezetőkkel.

A Miniszterelnöki Hivatal szerint Bennett azt is kérte, hogy a szamáriai Gilboa-átkelőt „további értesítésig” tartsák zárva, azzal a céllal, hogy korlátozzák a terrorista lakhelyére, Dzseninbe való ki-bejutást.

Barak Lufan

Időközben egy harmadik áldozat is meghalt: a 35 éves Barak Lufan belehalt a terrortámadás során szerzett sérüléseibe.

Teljes cikk

[popup][/popup]