Az ukrán külügyminiszter az izraeli köztévén keresztül kért légvédelmi segítséget Izraeltől

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az izraeli médián keresztül közvetített üzenetben kért kíber és légvédelemi téren segítséget Izraeltől. Jáir Lapid szerint az zsidó állam egyelőre nem tart a konfliktus közeljövőbeni eszkalálódásától.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszer a Kan tévén keresztül kért Izraeltől légvédelmi segítséget, (Forrás: Kan/Twitter)

Az orosz inváziótól való félelem közepette – írja az ujkelet.live – Kuleba a Kan közszolgálati adónak adott interjú során hangsúlyozta, hogy a kialakult konfliktus megoldásának érdekében Kijev szívesen látná Jeruzsálemet „diplomáciai szerepben,” miközben az ukrán külügyminiszter élő adásban volt látható, amint továbbította Kijev kérését, miszerint légi- és kibervédelemi segítséget kér Izraeltől az orosz inváziótól való félelem miatt.

„Érdekeltek vagyunk a védelmi együttműködés elmélyítésében is. Különösen a légvédelemmel kapcsolatban” – mondta a Kannak és utalva a zsidó állam mindkét nemzettel való szoros kapcsolatára, hozzá tette

„Üdvözölnénk Izrael azon törekvését, hogy diplomáciai szerepet játsszon Ukrajna és Oroszország között.”

Kuleba elöljáróban azzal támasztotta alá kérését, hogy a részletek ismertetése nélkül ugyan, hangsúlyozta a Kijev és Jeruzsálem közötti „mély együttműködést”.

Korábban, a nap folyamán Jáir Lapid külügyminiszter a héber újságíróknak kijelentette, hogy Izrael egyelőre nem tart attól, hogy a közeljövőben erőszakos konfliktus bontakozna ki Ukrajna és Oroszország között és azt is hangsúlyozta, hogy

„Nem hiszek abban sem, hogy [ott] fog kitörni egy világháború.”

Teljes cikk

[popup][/popup]