Az ötéves Ido Avigal halálával 7-re emelkedett a Hamasz rakétatámadások áldozatainak száma

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy ötéves kisfiú meghalt, legalább 20 személy megsérült a gázai rakétatámadások következtében szerdán. A terroristák az ország déli részének folyamatos rakétázása  mellett este ismét kiterjesztették támadásaikat Tel Aviv nagyvárosi területére.

Erről ír az ujkelet.live.

A déli határhoz közeli Szderotban hét személy megsérült, amikor közvetlen találat ért egy lakóházat.

Az ötéves fiú édesanyja fiával a védett szobába ment, amikor megszólaltak a szirénák, azonban rakéta srapnel törte át magát a védett szoba ablakán, súlyosan megsebesítve mindkettőjüket. A fiút órákkal később halottnak nyilvánították.

A helyi önkormányzat Ido Avigal néven azonosította.

Halálával hétre emelkedett az izraeli áldozatok száma – öt izraeli civil és egy indiai állampolgár, valamint egy izraeli katona, aki egy páncéltörő rakétatámadásban vesztette életét a gázai határnál.

Közvetlen rakéta becsapódásokról számoltak még be az éjszaka többek között Askelonban, Rison Lecionban és Petech Tikván.

Az Izraeli Védelmi Erők szerint este 8 és reggel 6 között mintegy 150 rakétát lőttek ki Gázából Izraelre. 24 lövedék nem jutott át a határkerítésen. A Vaskupola elfogott több tucat lakott területre tartó rakétát. Hétfő este és csütörtök reggel között összesen közel 1500 rakétát lőttek ki Izraelre.

A 12-es csatorna esti riportja szerint a biztonsági kabinet jóváhagyta a légicsapások kiterjesztését a Gázai övezetben.

A hadsereg az éjszaka közölte, hogy lebombázta a Hamász katonai szárnyának egyik zászlóalj parancsnoka, Iyad Tayeb otthonát.

,,Otthona a terrorcsoport infrastruktúrájának részeként szolgált” – mondta a katonaság.

Az izraeli légierő csapást mért még a Hamász infrastruktúrájára a Gázai övezet egész területén, a terrorcsoport több operatív munkatársának kiiktatása mellett.

,,A harcosok célba vették a Hamász haditengerészetének egy osztagát” – mondta a katonaság.

A lebombázott épületek között volt a Hamász kincstára és a bebiztonsági főhadiszállása, amelyet a hadsereg szerint hírszerzési műveletekben használtak.

A Hamász vezette Gázai Egészségügyi Minisztérium szerint eddig 67 halottja van az izraeli légicsapásoknak, köztük 17 gyerek, a sérültek száma közel 400.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]