Az izraeli kutató és mentő csapatok elindultak Brazíliába

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izraeli Védelmi Erők Polgári Védelmi Parancsnokságának delegációja vasárnap Brazíliába repült, hogy segítsen a gátszakadás helyszínén a mentési munkálatokban. A katasztrófa halálos áldozatainak száma legalább 40 fő és több száz személy eltűnt.

A Brazíliába induló izraeli kutató és mentő delegáció indulás előtt 2019. január 27. (Fotó: Izraeli Védelmi Erők)

A delegációt, mely a túlélők kimentésében és az eltűntek lokalizálásában fog segédkezni, Golan Vahach ezredes vezeti.

A Brazíliába tartó El Al gépen mintegy 130 katona és tiszt köztük a Polgári Védelmi Parancsnokság 70 tartalékosa utazik. A mérnöki szakértőkből, orvosokból, kutató és mentő csoportokból és tűzoltókból álló delegációhoz a külügyminisztérium képviselői és Josszi Selly Izrael braziliai nagykövete, valamint a ZAKA mentőszolgálat küldöttsége csatlakozott.
2019. január 27. Fotó: Izraeli Védelmi Erők

Benjamin Netanjahu miniszterelnök szombat este közölte, hogy Jair Bolsonaro brazil elnökkel megállapodtak abban, hogy Izrael küldöttséget valamint mentőfelszerelést küld 24 órán belül Brazíliába.“A helyzetfelmérést és a helyi tisztviselőkkel folytatott párbeszédet követően egyetértés született abban, hogy a Brazíliában bekövetkezett katasztrófa esetében az eltűnt személyek utáni kutatási és mentési feladat a legfontosabb,”- nyilatkozta a hadsereg, hozzátéve, hogy a csapatokkal érkező fejlett felszereléssel be tudják mérni a mobil jeleket, továbbá a drónokkal légifelvételeket is tudnak készíteni.

Teljes cikk

[popup][/popup]