Az izraeli külügyminisztérium bekérette az ukrán nagykövetet

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Izraelben a külügyminisztériumba kérették Ukrajna nagykövetét, Jevhen Kornijcsukot – jelentette a The Jerusalem Post című angol nyelvű hírportál kedden.

Jevhen Kornijcsuk

A diplomatát július harmadikára kérették be az izraeli külügyminisztériumba az izraeli politikát bíráló közelmúltbeli kijelentései miatt. A találkozón a Stratégiai Ügyek Igazgatóságának vezetője, Aliza Bin-Nun fogadja a diplomatát (aki egyébként olvasóink számára budapesti nagyköveti megbízatása idejéből lehet ismert – A szerk.).

Vasárnap Ukrajna tel-avivi nagykövetsége azzal vádolta Jeruzsálemet, hogy “egyértelműen semmibe vette az erkölcsi határokat” Oroszországgal kapcsolatban, mert nem szólal fel a magas rangú orosz tisztségviselők antiszemitizmusával szemben, és “oroszbarát álláspontot foglal el” kinyilvánított semlegessége ellenére.

Ukrajna folyamatosan erőfeszítéseket tesz arra, hogy több izraeli segítséget kapjon az Oroszország elleni háborúhoz. A vasárnapi kijelentés volt Ukrajna eddigi legkeményebb bírálata Izraellel szemben a The Jerusalem Post szerint. (MTI)

[popup][/popup]