Az izraeli hadsereg légicsapásban végzett a Hamasz katonai vezetése több tagjával

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az Izraeli Védelmi Erők szerda délután közölte, hogy egy légicsapás sorozatban Gázavárosban és Khan Younis-ban végzett a Hamász katonai vezetésének, a vezérkari fórumnak több tagjával.

Gáza, egy korábbi összecsapás alkalmával

A katonaság a műveletet a Sabak biztonsági szolgálattal együttműködve hajtotta végre – írja izraeli források alapján az ujkelet.live.

A hadsereg szerint az említett parancsnokok „a vezérkari fórumban kulcsszerepet” töltöttek be, és közel állnak a Hamász terrorcsoport katonai szárnyának vezetőjéhez, Muhammad Deifhez.

A Sabak később közzétette a négy parancsnok adatait: Bassem Issa, a Hamász gázavárosi dandárjának parancsnoka; Jamaa Tahla, a kiber parancsnokság vezetője és a csoport rakétáinak pontosságának javításáért felelt. Jamal Zabeda, a lőszergyártó részleg kutatási és speciális projektekért felelős vezetője; valamint Hazzem Hatib, a Hamász lőszerosztályának főmérnöke. Mind a négyük meghalt a légicsapások során a Sabak szerint.

A Sabak megnevezett további két másik személyt is, akikkel egy korábbi támadásban végeztek a Hamász egyik bázisán: Sami Radwan, aki a műszaki hírszerzési osztályt vezette, és Walid Smali, aki a csoport fegyvergyártási osztályának ipari felszereléseiért felelt.

,,Ezenkívül megölték a Hamász fegyvergyártó, kutatási és fejlesztési osztályának 10 másik irányítóját is” – mondta a Sabak.

A Hamász megerősítette Bassem Issa, a terrorcsoport egyik legjelentősebb parancsnokának halálát, és azt állította, hogy másokat is megöltek, de egyelőre nevezték meg őket.

Az izraeli hadsereg úgy véli, hogy a Gázai övezet számos vezető parancsnokának kiiktatása valószínűleg arra ösztönzi a Hamászt, hogy újraindítsa a rakétatámadásokat Közép-Izraelre. Egyelőre nem adtak ki különleges utasítást a térség lakói számára.

[popup][/popup]