Az izraeli hadsereg egész éjszaka támadta a terrorista célpontokat Gázában

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izraeli Védelmi Erők szerint több mint 1050 rakétát és aknavető gránátot lőttek ki hétfő este 6 óra óta Gázából Izraelre. 200 lövedék nem jutott át a határon. A Vaskupola rakétavédelmi rendszer 85-90 százalékos hatékonysággal fogta el a lakott területre tartó rakétákat.

Erről ír az ujkelet.live.

Az izraeli hadsereg a Falak őrzői hadművelet részeként megsemmisített több mint 500 terrorista célpontot a Gázai övezetben, az övezetet irányító Hamász terrorszervezet tagjait, fegyverzetét és infrastruktúráját támadva.

A hadsereg az éjszaka megölte a Hamász két vezetőjét egy célzott támadásban.

,,Az Izraeli Védelmi Erők és a Sabak biztonsági szolgálattal végzett közös művelet részeként, mintegy két órával ezelőtt kulcsfontosságú operatív személyeket iktattunk ki a Hamász katonai hírszerző rendszeréből” – áll a hadsereg közleményében.

A megölt terroristák: Hassan Kaugi, a Hamász katonai hírszerzés biztonsági osztályának vezetője és helyettese, Wail Issa.

A hadsereg szerint Issa Marwan Issa, a Hamász katonai szárnya parancsnokhelyettesének a testvére volt.

A hadsereg továbbá légicsapásokkal megsemmisítette a Gázai övezet három magas rangú Hamász-vezetőjének Bassem Issa, Gázaváros körzet vezetője, Rafa’a Salameh, a Khan Younis körzet vezetője és Mohammad Yazouri, a Hamász katonai hírszerzésének vezetője, otthonát, mivel azok a terror infrastruktúra részét képezték.

A hadsereg ezeken kívül lebombázta a csoport rakétagyártó és -tároló létesítményeit, földalatti infrastruktúrát, valamint a Hamász vezetőinek otthonait és irodáit is.

A Hamász vezette Gázai Egészségügyi Minisztérium szerint 35 halottja van az izraeli támadásoknak, 12 közülük kiskorú, a sérültek száma pedig 233.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]