Az izraeli erők a világ legnagyobb haditengerészeti gyakorlatán vesznek részt

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Hétfőtől kezdve az izraeli haditengerészet több tucat ország és nemzetközi katonai szervezet mellett részt vesz az Egyesült Államok 5. flottájának nemzetközi tengerészeti gyakorlatán, amely a világ legnagyobb haditengerészeti gyakorlata, közölte az Izraeli Védelmi Erők.

Az izraeli haditengerészet közös biztonsági őrjárata az amerikai 5. flottával 2021. november 3. fotó: Izraeli Védelmi Erők

A fejleményeket az ujkelet.live ismerteti.

Az amerikai haditengerészet szerint 60 katonáságból több mint 9000 fő vesz részt az IMX rövidítéssel ismert gyakorlaton, amely személyzet nélküli haditengerészeti rendszerekre és a mesterséges intelligencia használatára összpontosít.

A résztvevők között van számos olyan ország, amellyel Izraelnek nincs formális kapcsolata, mint például Omán, Comore-szigetek, Dzsibuti, Szomália, Jemen és Pakisztán, valamint számos olyan ország, amellyel Izrael a közelmúltban normalizálta kapcsolatait, például Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek.

„A rakétahajó-flottilla és a víz alatti küldetésekért felelős egység az amerikai 5. flottával fog tréningezni a Vörös-tenger térségében, az átfogó gyakorlat részeként” – áll az Izraeli Védelmi Erők közleményében.

„A gyakorlat erősíti regionális biztonságunkat és elősegíti regionális együttműködésünket” – tette hozzá az izraeli hadsereg Twitteren.

Címkék:hadgyakorlat, Izraeli Védelmi Erők

[popup][/popup]