Az izraeli csapatok lerombolták Jehuda Dimentman gyilkosainak házát

Írta: Gadó János - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli csapatok lerombolták Jehuda Dimentman gyilkosainak otthonát, közben terroristák tüzet nyitottak rájuk.

Az izraeli biztonsági erők – írja az ujkelet.live – az éjszaka lerombolták két terrorista otthonát, akik részt vettek egy halálos fegyveres támadásban Chomes illegális előörs közelében tavaly decemberben, közölte a hadsereg.

Az Izraeli Védelmi Erők közleménye szerint Muhammad Juszef Dzsaradat otthonát, valamint egy lakóépület emeletét, amelyben Ghait Dzsaradat lakott, lerombolták az észak-szamáriai palesztin Szilat al-Haritija faluban.

A katonaság szerint a rombolás során zavargások törtek ki. Több tucat lázadó köveket, Molotov-koktélt, robbanóanyagokat és gránátokat dobált a katonák felé. Az izraeli csapatok tömegoszlató eszközökkel és lövésekkel reagáltak.

Továbbá a művelet közben fegyveres terroristák tüzet nyitottak a katonákra, akik viszonozták a lövéseket, és sikeresen teljesítették küldetésüket.

A Sabak (Sin Bét) belbiztonsági szolgálat szerint a Palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoporthoz tartozó sejt állt a halálos lövöldözés mögött, amelyben a 25 éves Jehuda Dimentman jesiva hallgató meghalt, két másik társa pedig könnyebben megsebesült.

Teljes cikk

[popup][/popup]