Az antiszemita múlt nem akadály

Írta: comment.blog.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Siklósi Beatrix kinevezése ellen az egyházi vezetők is tiltakoztak.

Július 16-tól új vezetője van az MTVA kulturális-ismeretterjesztő csatornájának, az M5-nek, írja az MTI. Az új vezető Siklósi Beatrix, aki Dér Ágnest váltja ebben a pozícióban. Siklósi eddig az MTVA kiemelt programok, valamint kisebbségi- és határon túli műsorok főszerkesztője volt, de többször került bajba antiszemita nézetei miatt.

Siklósi korábban is dolgozott már a közmédiánál, de 2004-ben a közismerten zsidógyűlölő történésszel, David Irvinggel folytatott beszélgetés miatt távoznia kellett. Később mégis visszakerült, és az MTVA elnökének kulturális főtanácsadója, és a Táncsics-díj kuratóriumának tagja lett. Ekkor azért került a hírekbe, mert rasszista cikkeket osztott meg Facebook-oldalán.

Siklósi Beatrix (fotó: asszonyszovetseg.hu)

2014-ben őt nevezték ki a Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek főszerkesztőjének, de nem sokkal később a vallási műsorokat elvették tőle, miután a nagy egyházak tiltakoztak személye ellen.

A vallási vezetők akkor ezt írták:

„Siklósi Beatrix személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő, antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására”.

Teljes cikk.

[popup][/popup]