Az „Amerikai elme megszállása”

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Roger Waters, az Izrael-elleni bojkott-mozgalom, a BDS egyik legaktívabb propagandistájának közreműködésével 2016-ban készült egy „dokumentumfilm”, amit most Maryland államban terveznek bemutatni.

Roger Waters

Takoma Park város önkormányzata június 13-án mutatja be az „Occupation of the American Mind” című filmet egy ingyenes kulturális rendezvénysorozat részeként. A megyei önkormányzat által támogatott egyik kulturális honlap szerint a „lenyűgöző dokumentumfilm bemutatja, hogy az izraeli kormány, az amerikai kormány és Izrael-barát lobbicsoportok régóta tartó kampányának hatására az amerikai média az izraeli narratíva szerint tudósít Izraelről és Palesztina bekebelezéséről” – derül ki a jta.org cikkéből. A Pink Floyd egykori frontembere a film narrátora.

Részlet a filmből (Youtube screenshot)

A Jewish Community Relations Council of Greater Washington felkérte az önkormányzatot, hogy vizsgálja felül döntését a film bemutatásával kapcsolatban. Levelükben arról írnak, hogy az adófizetők pénzén egy sokat vitatott és elfogult filmet bemutatni elég aggályos döntés, tekintettel arra, hogy a film diszkriminatív a zsidó közösséggel szemben.

zsido.com

 

Címkék:BDS, Roger Waters

[popup][/popup]