“Antiszemita”, “terrorista”,”kutya kölyke”

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Ezekkel a jelzőkkel illeti a palesztin média és a palesztin elnök az USA izraeli nagykövetét.

A Palesztin Hatóság követeli, hogy az Egyesült Államok izraeli nagykövetét helyezzék nemzetközi terrorista megfigyelő listára, néhány nappal azután, hogy Mahmúd Abbász elnök “szukafattyának” nevezte a nagykövetet.

A Palesztin Hatóság tisztviselői és a kormány információs minisztériuma csütörtökön tovább fokozták David Friedman nagykövet elleni retorikájukat, kiadva egy jelentést, melyben Friedman “globális terrorista listára” helyezésére szólítottak.

A Palesztin Hatóságot és Abbászt gyakran kritizáló Friedman felháborodásának adott hangot hétfő reggel Twitteren, amiért a palesztin kormány nem ítélte el a múlt hét pénteki gázolásos merényletet Szamáriában, melyben meghalt két katona illetve a vasárnapi óvárosi késes támadást, melyben egy terrorista megölt egy négygyermekes apát.

Megemlítve Donald Trump amerikai elnök döntését, hogy elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosaként és elrendelte a nagykövetség átköltöztetését a szent városba, Abbász hétfőn beszédében azt mondta, Trump “a telepeket legitimnek tekinti”.

“Több tisztviselő is mondta. A nagykövet, David Friedman kijelentette, hogy a saját földjükön építkeznek. Te szukafattya, a saját földeden?! Te egy telepes vagy, és a családod is az!”

A kommentre reagálva egy antiszemitizmussal foglalkozó konferencián Jeruzsálemben Friedman elismételte a sértést majd hozzátette: “Antiszemitizmus vagy politikai diskurzus? Rátok bízom.”

Szerdán a Palesztin Hatóság hivatalos napilapja, az Al-Hayat Al-Jadida a következő címmel közölt cikket: “Külügyi- és Száműzöttek Minisztériuma: Friedman álláspontja antiszemita és rasszista és diszkvalifikálja őt.”

De ez nyilvánvalóan nem volt elég a Palesztin Hatóság információs minisztériumának, amely csütörtökön kiadott egy jelentést: “Friedman, a telepek nagykövete és az extrémizmus ügyvédje”, számolt be az izraeli média.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

[popup][/popup]