Antiszemita kommenteket kapott az Izraelben koncertező Tankcsapda

Írta: index.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A zenekar saját honlapján majd a Hammerworldon is megjelent a hír, miszerint az idei turnéba a szokásoknak megfelelően külföldi bulikat is beépítenek, mert ez már vagy húsz éve jellemző a Tankcsapdára a korai, punkos, foglalt házas német és holland koncertektől a határmenti, magyarlakta városok kultúrházain át Londonig és Dublinig játszottak már ők mindenütt.

Most elmennek Tel Avivba is.

Meg mellette még kismillió más helyre (idén mennek Óbecsére, Stuttgartba, Salzburgba, Oslóba, Londonba és Dublinba is), de ez nem lényeg a kommentelők szerint, akik ilyen nagyszerű hozzáállást tanúsítva szóltak hozzá a hírhez:

index_tankcsapda kmment

Lukács, a Tankcsapda énekes-basszusgitárosa szerint semmi furcsa nincs abban, hogy Izraelben is fognak játszani, mert mint ahogy azt a Stenknek elmondta, a zenekar eddig is igyekezett eljutni mindenhová, ahol kíváncsiak voltak rájuk, ráadásul mindig is keresték az új kihívásokat. „Pár éve például az Andrássy úton, a Párizsi-ház tetején koncertet adni és azt ország-világ számára élőben közvetíteni sem volt egyszerű logisztikai feladat, de belevágtuk, nagyon élveztük és örülünk, hogy megcsináltuk. Most sem volt ez másképp: néztük, hova mehetnénk, és Tel Aviv is felmerült a lehetséges helyszínek közözött. Aki ismer minket, tudja jól: mindig is mindenféle napi politikától és ideológia nézetektől mentesen tettük a dolgunkat. Egyszerűen csak szeretünk turnézni és eljutni lehetőleg minden hová ahová lehet! Ha a Die Toten Hosen, a Depeche Mode az Iron Maiden vagy a Metallica is fellép itt, mi miért ne tehetnénk?

[popup][/popup]