Al Jazeera: “Izrael a Holokauszt legnagyobb haszonélvezője”

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Al-Jazeera fiatalokat célzó AJ+ arab nyelvű csatornája pénteken egy olyan videóval állt elő, mely azt állította, a zsidók eltorzítják és hasznukra fordítják a Holokausztot, és Izrael a legnagyobb haszonélvezője a nácik által elkövetett népírtásnak.

A hét perces videó, mely kemény kritikákat vont maga után a Külügyminisztérium és a Zsidó Világkongresszus részéről, az AJ+ közösségi oldalain jelent meg a következő szöveggel: „A gázkamrák zsidók millióit ölték meg… Legalábbis így szól a történet. Mennyi igaz a Holokausztból és mekkora haszna származott belőle a cionistáknak?”

Miután a felvételt több mint egy millióan látták Facebookon és Twitteren, az Al-Jazeera törölte, mondván, nem felelt meg a hálózat szerkesztőségi előírásainak.

MEMRI on Twitter

1/2 Holocaust Denial on Al-Jazeera Network: Israel Is Biggest Winner from Holocaust; It Uses the Same Justification to Annihilate the Palestinians (Thread…) https://t.co/y8eJxXdZy8

“Az ‘Izrael Állam’ mögötti fő ideológia vallási, nemzeti és földrajzi fogalmakon alapul, amelyek a náci szellemiségből és annak főbb elképzeléseiből fakadnak,” mondta Muna Hawwa újságíró a videóban, melynek néhány részletét a washingtoni székhelyű Middle East Media Research Institute lefordította arabról angolra. Hawwa szerint a zsidók média feletti uralma – tipikus antiszemita feltételezés – az oka annak, hogy a Holokauszt zsidó áldozatainak kiemelt figyelem jut.

Az üldöztetés és a szenvedés – a Holokauszt csapásainak sokszor ismételt narratívája – kikövezte az utat a zsidó bevándorlás előtt Palesztinába… Izrael a Holokauszt legnagyobb győztese, és ugyanazt a náci ürügyet használja ugródeszkaként a palesztinok faji tisztogatására és megsemmisítésére.”

„A nácik áldozatai… meghaladják a 20 milliót,” – folytatta Hawwa. “A zsidók ennek egy részét képezték. Akkor miért összpontosítanak csak rájuk? A zsidó csoportok anyagi forrásokkal, médiaintézetekkel, kutatóközpontokkal és tudományos képviselettel rendelkeztek, amelyekkel sikerült különös figyelmet szentelniük a nácik zsidó áldozatainak.”

„Görögország, a szerbek, Jugoszlávia és a roma nép mind szenvedtek, de az ezeknek az áldozatoknak nyújtott német kártérítés nem említhető egy lapon az Izraelnek nyújtottal.”

„Mindazonáltal a Holokauszt áldozatainak száma ma is az egyik legjelentősebb történelmi vita… Az emberek véleménye megoszlik, vannak, akik tagadják a megsemmisítést, mások úgy gondolják, hogy az adatokat eltúlozták, és megint mások azzal vádolják a cionista mozgalmat, hogy aránytalanul felfújta azt a terv szolgálatában, hogy létrehozza, ami később az úgynevezett ‘ Izrael Állam’-ként lesz ismert.”

Teljes cikk

Címkék:Al Jazeera

[popup][/popup]