Adománygyűjtő bizottságot állítana fel a Mazsihisz

Írta: B. Simon Krisztián / vs.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) a jövő héten dönthet arról, hogy felállít-e egy bizottságot a holokauszt-emlékév körüli vita miatt visszaadott pályázati pénzek pótlására. A szervezet elnöke szerint már 250 millió forintra nőtt a visszaadott pályázati pénzek összege.

Mazsihisz_logóA VS.hu birtokába jutott lista alapján mostanra már legalább 220 millió forintot adtak vissza zsidó és nem zsidó civil szervezetek, magánszemélyek és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. Heisler András Mazsihisz-elnök szerint az összeg ennél magasabb: szombat este a Bálint Házban már 250 millió forintról beszélt.

Eközben Mazsihisz-közeli forrásoktól azt az információt kaptuk, hogy a vezetőség tervbe vette egy bizottság felállítását, amelynek az a feladata, hogy pénzt gyűjtsön az emlékév programjainak a megtartására. A Mazsihisz még múlt héten küldött egy körlevelet a tagságnak, amelyben azt írta, hogy hazai és nemzetközi adománygyűjtésbe kezd, mert pótolni szeretné azokat az állami pénzeket, amelyekről a Mazsihisz és a bojkotthoz csatlakozó civilek lemondtak.

Most úgy néz ki, a Mazsihisz a jövő hét folyamán tárgyalhat a kérdésről. Forrásaink úgy látják, a tagság nagy valószínűséggel az ügy mögé fog állni. A bizottság a tervek szerin a Mazsihisz égisze alatt, de attól függetlenül fog működni, és kiegészül egy hivatásos adománygyűjtővel is.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:Holokauszt emlékév, Mazsihisz

[popup][/popup]