Adolph Zukor nemzetközi filmfesztivál lesz Mátészalkán

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Sajtótájékoztatón jelentették be tegnap Mátészalkán, a közelmúltban átadott Adolp Zukor filmszínházban az Adolph Zukor Nemzetközi Filmfesztivál létrejöttét.

A tájékoztatón Hanusi Péter Mátészalka polgármestere, Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke, a Starscron Kft és az FDS Technology Kft képviselői vettek részt – írja a Mazsihisz.hu.

A sajtótájékoztatón elmondták, hogy a magyar filmművészet hírneve, a magyarországi filmfesztiválok népszerűsége és természetesen a hollywoodi magyar vonatkozások alapján indokolt, hogy a Ricsén született Adolph Zukor, az amerikai film atyja, a filmvilág Napóleonja, a legnagyobb nemzetközi filmstúdió, a Paramount Pictures alapítója, az élete végéig magyarságára büszke világfi emlékét egy megfelelő színvonalú nemzetközi filmfesztivállal is megőrizzék, illetve tovább népszerűsítsék. Ezért szándékoznak az Adolph Zukor Nemzetközi Filmfesztivált (AZIFF) létrehozni.

A filmfesztivált a tervek szerint 2022. tavaszán-nyarán tartanák meg. Hamarosan beindul a Fesztivál honlapja és facebook oldala, amely tartalmazni fogja a jelentkezés feltételeit és határidőit.

Mazsihisz.hu

[popup][/popup]